GRATIS FRAGT ved køb over 599 DKK
Varenummer HF-BLOMSTERGARN Kategorier ,

HF, Blomstergarn

10,00 kr.

Materiale: 100% bomuld
153 forskellige farver

1 dukke indeholder 20 m garn

 

Mængderabat
Antal Rabat pr. stk. Pris pr. stk.
10-∞ 2,00 kr. 8,00 kr.

Yderligere information

Håndarbejdets Fremme Blomstergarn

Garnet er kendt for dets skønne støvede farveskala som passer så godt til de mange mange blomster og plantemotiver der
i gennem tiden er designet af bl. a. Gerda Bengtsson. Forklaringen på det er at virksomheden helt tilbage i 1930’erne stiftede et samarbejde med Ejnar Hansen. Ejnar Hansen var farver og udviklede de første 102 farver baseret på plantefarver med udgangspunkt i danske almuetekstiler fra år 1800.

Tråden er let at sy med fordi du skal sy med hele tråden.

OBS! – Vi synes det er på sin plads at gøre opmærksom på at garnet kan indeholde overskuds farver, akkurat som hvis du køber en ny rød trøje. Skal du brodere røde flag på hvidt hørlærred er det derfor en god idé at teste for eventuel overskudsfarve i garnet inden du bruger timevis på at brodere.

Håndarbejdes Fremme har udarbejdet en god vejledning til dette som du finder her: Vejledning til fiksering af farver


Dansk blomstergarn fra Haandarbejdets Fremme

Historie

Haandarbejdets Fremme blev grundlagt 20. marts 1928 med det formål at støtte dansk håndarbejde og kunsthåndværk. Dette blev gjort gennem udstillinger, foredrag og kurser, gennem indkøbs- og salgsvirksomhed og ved udgivelse af bøger og årskalenderen, Årets Korssting. Det lykkedes gennem årene at opbygge en effektiv organisation med værksted, lokalafdelinger og egne forretninger samt håndarbejdsskoler og seminarium. En hovedskikkelse i Haandarbejdets Fremmes historie er Gertie Wandel, som var formand fra 1943 til 1978.

Haandarbejdets Fremme har nydt kongelig interesse og velvilje. Dronning Alexandrine og Dronning Ingrid var begge protektricer gennem mange år og Hendes Majestæt Dronning Margrethe har foruden flere broderidesigns også tegnet Årets Korssting 1978, 1984 og 2004.

Haandarbejdets Fremme har gennem årene udvist en åbenhed over for samtiden og har engageret sig i samarbejde med en række af Danmarks bedste designere, der stilistisk repræsenterer design fra det mere traditionelle til det eksperimenterende. Først må nævnes broderidesignerne Gerda Bengtsson, Ida Winckler og Edith Hansen, som alle arbejdede på Haandarbejdets Fremmes værksted. Blandt andre kunsthåndværkere kan nævnes designerne Mogens Koch, Dagmar Starcke, Ann-Mari Kornerup, Naja Salto og Mads Stage, væverne Gerda Henning, Vibeke Klint, Lis Alhmann og Kim Naver, stoftrykkerne Gudrun Stig Aagaard og Marie Gudme Leth, samt billedkunstneren og keramikeren Bjørn Wiinblad. Også det færøske og grønlandske kunsthåndværk var repræsenteret i Haandarbejets Fremme.

Medlemsbladet har fra udgivelsen i 1934 været Haandarbejdets Fremmes ansigt udadtil. Foruden at formidle kendskabet til dansk og udenlandsk tekstilhistorie fungerer bladet også som et debatforum.

I 1930 begyndte Haandarbejdets Fremme i samarbejde med farveren Ejnar Hansen, Vejle, produktionen af bomuldsbroderegarnet, Dansk Blomstergarn. De 102 forskellige farvenuancer er baseret på plantefarver med udgangspunkt i danske almuetekstiler fra år 1800.

Der har økonomisk været såvel op- som nedgangstider for Haandarbejdets Fremme. I 1995-1996 skete en reorganisation med en adskillelse af forenings- og produktionsdelen samt lukning af egne forretninger. Det oprindelige navn Selskabet til Haandarbejdets Fremme blev ændret til Foreningen Haandarbejdets Fremme.

Måske er dette også noget for dig

Spændende gaveidéer

Er du på udkig efter en gave?
Så kunne disse udvalgte produkter måske være noget for dig!

Glade kunder

Se hvad vores kunder siger om Tille’s

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomVis webshop