GRATIS FRAGT ved køb over 599 DKK
Anne
Om Tilles
Tilles nye hjemmeside - Marianne & Anne
Marianne

Om Tille's

Tille’s er inspireret af tradition og kærlighed til håndarbejde.

På opslagstavlen i Tille’s Værksted for håndarbejde hænger et citat: ”Nogle mennesker er skabt til at være en del af den samme historie”. Sammen har vi skabt Tille’s og dermed vores lille oase fyldt med kædesting, bargello, korssting, stramaj, broderirammer og meget mere. Et fantastisk sted, som vi gerne vil dele med dig!


Bag Tille’s Værksted for håndarbejde står vi, Anne og Marianne. Vi deler interessen og kærligheden til klassisk håndarbejde, og vi indrømmer gerne, at vi er vokset op i hjem, hvor håndarbejde var en helt naturlig del af hverdagen. Vi har broderet i mange år og har begge stået i mesterlære hos vores mødre og bedstemødre. Altså en helt traditionel måde at lære faget på. Vi har gennem flere år suppleret vores faglige kunnen gennem talrige kurser på Skals – Højskole for håndarbejde og design.  Siden foråret 2016 har Marianne valgt at gå på “Den klassiske broderiskole” v/ Lis Ahrenkiel – en uddannelse som løber over 6 år. Den klassiske broderiskoles formål er at uddanne skolens elever i grundlægggende teknikker indenfor: Tællesyning, Dragværk, Rudesyning, Hvidsøm, Baldyring, Udklipshedebo, Hulsømme, Venetiansk/richelieubroderi, Sammentrækssyning, Almuesyning, Korssting/flettesting, Holbein/sortsyning, Tambouring, Falstersyning, Navnemærkning og Gobelinbroderi.


Vores kursister er således i de bedste hænder, når nye sting og metoder skal tillæres. Vi tilpasser altid vores læring til den enkeltes erfaring og kompetencer, så det bliver sjovt at lære nyt.


Vores allervigtigste aktiv er og bliver glæden ved håndarbejde og især broderiet. Det er den, der sikrer vores kursister den allerbedste læring. Broderi er jo – foruden sy teknik – også et spørgsmål om, at vi hele tiden inspireres og motiveres til at tænke i nye modeller og kombinationer. Det gør vi hver dag, når vi arbejder med broderi i værkstedet eller hjemme.

Om Anne

Det var noget af et syn, der mødte gæsterne til min konfirmation tilbage i 1995. 50 hjemmebroderede bordkort med kirker i korssting med forskellig-farvede blomsterkranse forneden. Broderi har været en del af min barndom, så det var helt naturligt at bruge broderiet til at sætte et personligt præg på borddækningen på denne store dag.

Meget er sket siden. Stilen er blevet en anden – gud ske lov – men broderi er stadig en del af hverdagen. Ikke kun til pynt, men i høj grad til daglig og praktisk anvendelse. Broderi kan tåle at blive brugt, så hvorfor ikke gøre det?

Om Marianne

Som barn tilbragte jeg en hel del timer på min mors systue – jeg startede med at sidde under sybordet til lyden af symaskinens omdrejninger – langsomt – hurtigt – langsomt – jeg kunne ud fra lyden bestemme, hvor min mor var kommet til på det arbejde, hun var i gang med. På systuen blev der fremstillet smukke kjoler, omforandringer og ikke mindst tøj til os, som af og til måtte kamufleres med et mærke, lånt fra et par kasserede LeeCooper jeans eller den gamle H2O træningsdragt. Idag bruger jeg selv symaskinen flittigt – dog ikke til at fremstille klæder, men mindre syprojekter er jeg stor fan af.
Broderiet lærte jeg dog først og fremmest af min mormor. Hun var en meget dygtig dame, som forstod at øvelse var vejen til læring, derfor blev jeg allerede som 6-årig sat igang med de første syopgaver. Som regel passede det med at min mormor skulle sove middagssøvn, når jeg var sat på arbejde, så gik det i kludder måtte jeg enten vente på at min hun stod op eller selv finde på en løsning- det var god læring. År senere blev det til perlebroderi, orkis og stoftryk, men det var især broderiet, jeg holdt af. Som de fleste andre startede jeg med helt traditionelt korsstingsbroderi. Det er blevet til mange mere eller mindre vellykkede projekter i årenes løb.
Lige nu er jeg meget optaget af klassiske broderiteknikker – der spænder vidt fra tællesyning til tambouring.

Og hvem er Tille’s så? Jo historien bag navnet er netop i tråd med den måde, vi har fået håndarbejde ind under huden. Tille var nemlig – foruden at være mor til Marianne – indbegrebet af alt det vi forstår ved kærlighed til håndarbejdet. Med stor interesse, viden om og kærlighed til faget kastede Tille sig ud i alle mulige projekter, og det var uden tvivl, når hun var i gang med et håndarbejde, at hun var allermest lykkelig! Hun delte glad og meget gerne ud af sin viden, var nysgerrig på andres arbejde og interesseret i at lære nyt.

Tille er for os ikke ”bare” Mariannes mor, men personificeringen af alt det gode ved håndarbejde, og netop derfor hedder vores firma Tille’s – Værksted for håndarbejde.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomVis webshop