GRATIS FRAGT ved køb over 599 DKK

Kategori: Studio Flax

Viser alle 6 resultater

Om Studio Flax

Studio Flax startede som et spændende projekt under navnet Linladen. Tanja er grundlage virksomheden i 2015 og siden har hun arbejdet hårdt på at finde og genskabe mange af de smukke svenske hør-på-på broderier der har ligget gemt i årevis.

Linladan blev oprindeligt konceptualiseret som et kortvarigt projekt, mens hun boede mellem Vestsverige og det walisiske landskab. Under hendes søgen efter vintage-linned stødte grundlæggeren, Tanja, på spor af et fascinerende svensk broderifirma kaldet Nordiska i Göteborg. På det tidspunkt var der meget lidt information tilgængelig om virksomheden online.

I dag ved man, at Nordiska havde et talentfuldt internt designstudio og global distribution, der fungerede i over et århundrede. I modsætning til hvad der blev formidlet af institutioner og handlende, var virksomhedens arkiver ikke gået tabt. Faktisk blev mønstrene sikkert opbevaret i en gammel linnedfabrik ejet af hr. Leo.

Efter to års søgen og talrige dødvendte telefonopkald sluttede rejsen for at finde Nordiskas arkiv endelig, da hr. Leo tog telefonen en lørdag i 2017. Han bekræftede, at han besad arkivet, og fortalte hende: “Jeg vidste, du ville ringe en dag.” Han spurgte, hvornår hun kunne komme på besøg, og hun kørte afsted den efterfølgende dag.

Hun tilbragte det næste år med at forske og mødes med nogle af Nordiskas designere og deres familier, som alle viste sig uvurderlige for projektet.

Det tog cirka et år at begynde at reproducere Nordiskas broderisæt med hjælp fra et andet veletableret svensk broderifirma. I hele denne proces fortsatte hun med at forske, dokumentere og modtage stor opmuntring fra det varme og entusiastiske tekstilmiljø.

I dag opererer de i den smukke gamle bydel i Bristol, i Christmas Steps Arts Quarter. Dette nye kapitel i deres rejse kaldes Studio Flax, da “flax” ikke kun henviser til hørplanten, som deres tråde er lavet af, men også betegner uventet held på svensk. Opdagelsen af et rum fyldt med uberørte 50 år gamle hør-broderitråde var ren flax.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomVis webshop